onsdag 3 december 2008

Ca 20 dagar kvar till jul

Nu är det hög tid att för andra gången på året berätta vad man önskar sig. (Den förra var när man fyllde år.) Jag skall inte förstöra eller snacka skit om den kristna tron och overkliggöra bibelns berättelser. Men i bland undrar jag om jul egentligen har med Jesus att göra. Jag har jobbat i butik i många år och vet vilken högtid julhandeln är. Många gånger är den avgörande för årets budget. 

Det kan inte vara så att det är någon "handelsgud" som skapat denna tid och med det gjort en försäljningskampanj med tanken; att nu måste vi få snurr på affären, vi uppmanar folk att ge bort en gåva och därmed inhandla något. Vi kallar denna gåva julklapp. Det borde sätta fart på handeln efter en vanligen lugn säsong under senhösten..
 
Man må ha funnit inspiration från de tre visemännen men jag tror att det ligger något lurt kring denna högtid som är bland de mest hypade perioderna inom handeln. 
-Undrar hur många tomtar, lussebullar, änglar, ljus och julgranar som säljs det här året? Hundramiljonerdriljonerstusentals st.

Inga kommentarer: